Skip to main content

Uit je hoofd, in je lijf!

Het directe effect van een warm voetenbad.

Verbazingwekkend telkens weer om te zien en te voelen dat zodra je voeten het warme water raken, je meteen tot rust komt. Direct uit het hoofd en in het lijf! 

Deze ‘instant-ontspanning’ is ook zo eenvoudig thuis uit te voeren. Voel je je uitgeput na een dag werken of shoppen, maal je door in je hoofd terwijl je graag tot rust zou willen komen, zijn je kids in een ‘hyper-stemming’? Maak een voetenbad en ontspan! Quick-fit voor je lijf en geest!

Werk altijd met natuurlijke ingrediënten. In het onderstaande recept gebruik je dode zeezout, dit bevat zeer unieke hoge concentraties mineralen en sporenelementen, die al eeuwen bekend staan om de ongekende werking op lichaam en geest. De rijkdom aan essentiële mineralen in dit puur natuurproduct reinigt de huid optimaal, stimuleert de gezonde celvernieuwing en voedt de huidcellen. Een Dode ZeeZoutbad stimuleert de huidstofwisseling, de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen. Helpt zeer goed de schilferige schubbenhuid schoon, gezond en kalm te maken. Maakt stijve spieren weer soepel en ontspant heerlijk na lichamelijke inspanning. De toevoeging van Limoen is om zijn desinfecterende werking en het oog wil natuurlijk ook wat! Samen met de bloemblaadjes geeft zo’n gevuld bad een heerlijk rijk gevoel! Etherische olie werkt geneeskrachtig en werkt rechtstreeks in op je emotie en gevoel, via de geur en ook door opname via de huid. Kenmerken van lavendel zijn: rustgevend, antiseptisch, pijnstillend en wondhelend. Lavendel is echt een EHBO olie!

De ingrediënten hieronder zijn zorgvuldig uitgekozen. Maar geen nood als je deze niet in huis hebt. Een scheutje badolie of een scheut melk kan natuurlijk ook!

Het recept

Ingrediënten: 

  • 1 bak met warm water
  • 1 handdoek
  • 1 dienblad
  • 1 kopje koffie of (kruiden)thee
  • 1 tot 2 eetlepel(s) dode zeezout, gepresenteerd in een mooi schaaltje
  • 1/2 limoen in schijfjes, gepresenteerd op een mooi bordje
  • 1 mooie bloem uit je tuin of stiekem een roos uit je vaas ;-)
  • 2 druppeltjes etherische olie
  • Eventueel: een lekkere voetenscrub

Bereiding

Druppel eerst de etherische olie op het dode zeezout. Dan lost het namelijk op in het water. Als je de etherische olie in het water druppelt blijven de druppels op het water drijven. Zet het bakje dode zeezout met daarop de etherische olie op het dienblad. Zet ook het schaaltje limoen op het dienblad. Leg vervolgens de bloem erbij op het dienblad. Completeer het dienblad met je kopje koffie of thee.

Leg de handdoek en zet het dienblad van te voren klaar op de plek waar jij je heerlijk gaat ontspannen.  Als laatste pak je je bak met warm water. Nestel jezelf in je allerfijnste stoel of bank.  Plaats je voeten in het voetenbadje. Voeg nu eerst het dode zeezout met daarin de opgeloste etherische olie toe. Doe vervolgens 1 voor 1 de schijfjes limoen er bij. Pak de bloem en trek er telkens een blaadje af en voeg deze 1 voor 1 toe aan je voetenbadje. Kijk naar beneden: wat een rijkdom voor je voeten!! Geniet tenminste 15 tot 20 minuten onder het genot van je kop koffie of thee.

Als je tijd over hebt, geef je voeten een heerlijke scrubbehandeling!

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap