Skip to main content

Alles nieuw…

Daar heb ik zeker voor gezorgd de afgelopen maanden. Echt bijna niets is meer hetzelfde in mijn directe omgeving! In mijn vorige blog kondigde ik vol trots de nieuwe website aan. Die blog dateert uit maart. Daarna was er even geen tijd meer om te bloggen.

De 'nieuwe look' van de website was een soort van symbolische start van een totale vernieuwing om me heen, zo constateer ik nu. In een aantal maanden tijd is er in een stroomversnelling zo ongeveer alles vernieuwd om me heen. Er is op een nieuwe locatie een mooie studio gerealiseerd met een ruime verdubbeling van de capaciteit, de studio breidt vanaf september nog verder uit met allerlei Yoga- en Mindfulness-activiteiten, ik ben gescheiden en woon sinds kort in mijn 'nieuwe' huis. Veranderingen in het kwadraat zeg maar. 

Bouwen en landen....

Als ik om me heen kijk en voel is echt 'alles nieuw', 'alles is anders'. De afgelopen maanden stonden in het teken van: veranderen, bewegen, stromen, creëren en bouwen. Nu is het tijd om te beseffen, te voelen, te landen en daar helpt deze vakantie bij. Een uitrustvakantie, bijkom-vakantie. Daar waar anderen opstijgen en uitrijden om op vakantie te ontdekken, te veranderen, te bewegen, te stromen en te bruisen ben ik aan het uitrusten in mijn nieuwe omgeving. En rust is voor mij op dit moment ook weer een behoorlijke verandering ten opzichte van de afgelopen maanden 24/7 drukte.

Veranderen vereist loslaten......

Veranderen kost energie maar levert ook veel nieuwe energie op. Veranderen schept ruimte, ruimte voor nieuwe ideeën, nieuwe inzichten, nieuwe gebruiken. Veranderen vereist los kunnen laten. Veranderen vereist ook moed; moed om het anders te (durven) doen. Vakantie is voor velen een behoorlijke verandering t.o.v. de dagelijkse routine, vaak ook een verandering in rolpatronen. Ik denk dat veranderingsprocessen en een vakantie behoorlijk wat gemeenschappelijke kenmerken hebben. Loslaten kost energie, iets perse vasthouden kost (vaak nog veel meer) energie. Verandering levert energie op doordat je wel los moet laten en als je los kunt laten komt er ruimte. Deze nieuw ontstane ruimte schept nieuwe energie, nieuwe kansen, mogelijkheden en gebruiken. Herken je dat als je op vakantie gaat je een aantal 'dagen' nodig hebt om uit het gewone ritme te komen en in het vakantieritme te raken? Loslaten gaat niet vanzelf!

Alles begint met de allereerste kleine stap....

En natuurlijk, het hoeven allemaal niet zulke spectaculaire veranderingen te zijn. Elke kleine verandering van slechts één klein aspect in je leven kan zeer groots en ruim aanvoelen. En elke verandering begint bij de allereerste kleine stap. En blijf ook hierbij in het 'NU', het voornemen wat je nu hebt is al een verandering :-) Een wens, een verlangen! En als het een ontevredenheid is die zorgt voor drang naar verandering, maak er dan een wens van. Focus op wat je wel wilt en niet op wat je niet wilt! Formuleer je ontevredenheid naar een wens. Start nu: neem de fluisteringen van je lijf en geest serieus........zodat ze uiteindelijk niet hoeven te gaan schreeuwen!

raindrops

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap