Skip to main content

Balans

Balans68885806 2565881800098087 7951787178634248192 o

Balans bestaat bij de gratie van: uit evenwicht zijn. Geen ‘in balans’ zonder ‘uit balans’. Niets is in evenwicht en alles is in evenwicht......altijd!....

Balans is meebewegen

Balans is als ☯️ Yin-Yang.......veranderlijk, het één kan niet bestaan zonder het ander. Geen warm zonder koud, geen hard zonder zacht, geen vochtig zonder droog, geen vloeibaar zonder vast. Iets meer van het één is iets minder van het andere. Het is geen vast gegeven maar constant onderhevig aan veranderingen binnen hetzelfde gegeven, waarbij de vorm constant aan verandering onderhevig is.

Streven naar totale balans als staat van zijn is onbegonnen werk. Het maakt je star, onbeweeglijk en ook angstig om de balans te verliezen. Balans is geen constante staat van zijn. Balanceren is een vaardigheid. Je vorm aanpassen aan de omstandigheden. Zoals vloeibaar water? over gaat in vast ijs❄️ als de temperatuur daalt. Om vervolgens weer vloeibaar water te worden als de temperatuur stijgt en om op te stijgen als damp☁️als de temperatuur nog verder oploopt. Om weer terug te keren naar water? als de omstandigheden er om vragen. Balanceren is de vaardigheid om mee te bewegen met veranderende omstandigheden die zich voordoen in jouw leven. Een dynamisch proces wat nooit stopt??‍♂️.

Hoe is het voor je om te wankelen? 

Weet je nog hoe leuk je het vroeger als kind vond om te wankelen? Die superspanning of je bleef staan of niet. Het gemak waarmee je viel, het gemak waarmee je daarna weer opstond en opnieuw begon? Totaal (nog) niet gehinderd door angst om weer te vallen of onderuit te gaan. De euforie als het uiteindelijk gelukt was. Weet je nog hoe je aangemoedigd werd door je omgeving? Aangemoedigd om nieuwe dingen te proberen, om door te gaan als je was gevallen, om vooral te blijven proberen, om nooit op te geven. Oefening baart kunst en laat je nieuwe dingen ontdekken en groeien! Als je ouder wordt moet je jezelf aan gaan moedigen, uitdagingen aanpakken en aangaan. Durf jij te wankelen, of ben je vooral aan het controleren? En wordt je daar niet vreselijk star en moe van? Durf jij te vertrouwen op het proces van balanceren......durf jij van vorm te veranderen en je te 'gedragen als water'? 

Struikel je zo af en toe, of voel jij je uit balans? Bezie het als slechts de vorm van dat moment gegeven de omstandigheden. En weet dan dus ook dat....’weer in evenwicht’ snel weer op komst is. So, dat maakt ‘uit balans zijn’ een stuk een voudiger?✅.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap