Skip to main content

Wortels en kruintje

Voeten30530644 1834166689936272 5931350494658306052 n

Een krachtig fundament past zich aan aan de diverse ondergronden. Is beweeglijk en toch sterk. Hardheid, stijfheid en starheid maken instabiel en dat is tegen de wetten van de levende natuur. Al wat leeft is immers zacht en soepel! Niets is zonder beweging ontstaan......

Krachtig en beweeglijk 

Hoe krachtig zijn jouw voeten? Verstopt in stevige schoenen bewegen onze voeten vaak nog maar bitter weinig. Starre, stramme, instabiele voeten kunnen jouw lijf onvoldoende dragen. Klachten hogerop in het lijf zijn het gevolg. Stevige schoenen ? en steunzolen zijn niet de oplossing. (sterker nog, schoenen zijn vaak het probleem). Je voeten trainen en in conditie brengen wel!

Hoe beweeglijk is jouw top? Is je geest nog flexibel of enkel nog aan het controleren? Kun jij je gemakkelijk aanpassen aan veranderende omstandigheden of is dat ongemakkelijk en brengt dat je uit je doen? Streef jij naar ‘alleen maar leuk’ in je leven of accepteer je dat ‘ook niet leuk’ bij het leven hoort? Deal jij even inventief met de dalen als met de pieken? Geef jij je denken wel eens een momentje rust? Hoe daal jij soms even af naar je lijf?

Je staat er niet bij stil.......maar....

Sta eens een momentje stil bij jouw fundament en bij jouw top. Weet je? Doe het nu meteen even! Soms leidt een pas op de plaats tot een vernieuwde beweging??‍♀️............

Wiebel vervolgens eens met je tenen, kunnen ze dat nog? Spreid je tenen, hoe voelt dat? Til je grote teen op en laat de rest staan, lukt dat nog? Draai je hoofd naar links en rechts, kraakt het of loopt het nog soepel? Hoeveel is 4873 - 37 x 2? Sla je armen eens over elkaar (maar doe het met de andere arm bovenop, dus zoals je het normaal niet doet). Neurie (in gedachten mag ook) een fijn liedje. Maak nu een glimlach aan de binnenkant van je mond en voel hoe de spieren in je gezicht ontspannen.

Zo.....top ⬆️ and bottom ⬇️ ✅. Was je nu toch heel even compleet in je lijf en heb je even nergens anders aan gedacht. Brein en lijf getraind. Kijk zo simpel is dat??!

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap