Skip to main content

'Doesgek'.....wat wil jij nou echt?

doesgek

Maar héj, waarom zijn er dan zoveel mensen moe, ongeïnspireerd, op de automatische piloot, vlak gestemd of erger nog burn-out?

Want zeg eens eerlijk?? Is jouw comfortzone nog wel zo comfortabel? Vaak blijven we hangen in gedragingen, gedachten, patronen, werk, relaties die helemaal niet meer zo comfortabel aan voelen. ‘Comfi’ is dan meer ‘het bekende’. Groei ligt buiten onze comfortzone, maar toch is het eng om uit ons vertrouwde patroon te stappen zelfs als we willen groeien..........

Routine

Het lijkt een soort van beschermingsmechanisme tegen veranderingen. Een toestand van routine en niet uit balans willen raken, terwijl de toestand feitelijk al totaal uit balans is. Angst voor het onbekende, terwijl het bekende helemaal niet meer fijn voelt. Je blijft liever in iets wat vertrouwd is al is dat onaangenaam, dan dat je nieuwe wegen inslaat en en het ‘echte comfort’ weer opzoekt. Durf jij bang te zijn voor verandering maar toch je ❤️ te volgen? Kan je één situatie bedenken waarin je dat ooit gedaan hebt? Wellicht zie je dan dat het je ALTIJD meer brengt.........als je het nieuwe pad gaat bewandelen merk je pas hoe ‘ontzettend dood’ je vorige pad liep. Pas als je het nieuwe pad gaat bewandelen ga je nieuwe wegen ontdekken, eerder niet.  

Oefenen...

Op de Pilates-mat kan je jezelf regelmatig uitdagen om, om te gaan met deze spanning van het ‘uit je comfortzone’ zijn. Zodat je dit op latere cruciale momenten in je leven al vaker geoefend hebt. Je traint dit tijdens oefeningen die totaal buiten jouw comfortzone liggen: die spannend zijn, welhaast onmogelijk zijn, die al je inzet en focus nodig hebben en die je nog niet beheerst??‍♀️.

#uitjecomfortzone #pilates #gewoonte #puiflijk #doesgek

 

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap