Skip to main content

Waarop rust jouw lijf?

useitorloseitIMG 8924

Jouw voeten zijn je fundament en ze dragen dagelijks alle cellen van jouw hele lijf. Op doorgezakte, ingestorte, stijve, pijnlijke en vervormde voeten kan nooit een gebalanceerd lichaam en brein rusten.

Ben jij je schouders, je knieën, je rug, je nek of je heupen aan het stabiliseren? Op een instabiel of star fundament kun je stabiliseren wat je wil, je klachten zullen blijven terugkomen of zich verplaatsen.

Bewegingsloos

Begin bij de basis, begin bij jouw fundament: je voeten! Bij vrijwel iedereen die (stevige) schoenen draagt, zijn de voeten uit conditie. In schoenen hoeven voeten helemaal niets meer te doen en dat is een heel erg groot probleem! Je voet rust de hele dag op een voet-bed?. Je schoenen doen hetzelfde met je voeten als een gipsen spalk doet om je arm of been. Schoenen immobiliseren. Volgens het woordenboek betekent dat: ‘bewegingsloos maken’. En dat is precies wat er gebeurt.

Kampioenen in niks doen

Je lijf past zich altijd aan aan de omstandigheden. Wat je dagelijks doet is wat je traint, wat je traint is waar je in groeit. En als je voeten dagelijks geïmmobiliseerd worden, oftewel bewegingsloos gemaakt worden.....dan worden ze daar ontzettend goed in! En als je dan uiteindelijk last krijgt van je voeten of je lijf. Dan krijg je een perfect aangemeten steunzooltje (een nog fijner bedje voor de voeten, zodat ze helemaal niks meer hoeven te doen). Gevolgd door stevige schoenen, siliconen stukjes tussen de tenen etc. Je voeten ‘sterven’ langzaam af, want iets wat bewegingsloos is, is dood.

Waar wurm jij je dagelijks in? Kun jij je voorstellen dat als jouw voeten en jouw voetbogen ingezakt of star zijn en niet meer functioneren: dat de rest van je lijf dan mee instort? Een voet heeft niet voor niets maar liefst: 26 botten, 33 gewrichten gelegen in een web van 120 spieren, banden en zenuwen‼️ Voeten zijn gemaakt om te bewegen, te wiebelen, te grijpen, om op te vangen, te dragen en te aarden. Jouw voeten zijn van nature echte krachtpatsers?️‍♀️. Wil je weten hoe je ze in vorm brengt, hoe jouw lijf hiervan kan profiteren, hoe jij stabieler wordt? Kom eens langs voor een Gezonde Voeten Consult: https://www.pilatesenzo.nl/gezonde-voeten-consult

#gezondevoeten #sterkevoeten #voetentraining #stabiliteit #pilatesenzo

 

 

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap