Skip to main content

Pijn is een signaal

Pijn IMG 9086

Neem eens een plek in gedachten die vaker opspeelt. Wat komt er bij je op als je pijn ervaart op die bewuste plek?

Geef je de pijn de schuld: stomme pijn? Geef je je lijf de schuld: rotknie? Geef je je zelf op de kop: mijn lijf heeft ook altijd wat en kan nooit ff normaal doen?

Is je pijn jouw rem? 

Mag er pijn op die plek zijn? Wat als die pijn er nu eens maanden is, mag dat? Wat als die pijn er nooit meer zou zijn? Ga je dan dingen aanpakken, komen dan ineens je kansen? Blijft daarom de pijn wellicht nog in stand? Je legt onbewust de ’schuld’ bij de pijn. Je hoeft nu zelf nog niet in actie te komen. De pijn is onbewust je rem. Je hoeft je ‘verantwoordelijkheden’ nog niet aan, eerst moet de pijn weg zijn....en dan doe en ga je.... Maar is dat wel zo?

Ik dacht dat ik aardig was...
Todat ik hoorde wat ik allemaal tegen mezelf zei...

Hoe aardig ben jij naar jezelf als je pijn hebt? Voor anderen weten we het vaak zo goed, kinderen vertroetelen we als ze pijn hebben. Even er over wrijven, kusje er op, kom maar even bij me zitten en dat helpt!

Behandel jouw pijnlijke plekken zoals je zou doen bij een kind met pijn: liefdevol, verwarmend, omarmend, geduldig en als de pijn zakt redelijk streng en opvoedend.

Immers als de ergste pijn weer weg is, leer dan ‘je lijf’ dat er niets stuk is. Pijn is zeker even stoppen⛔️ en daarna (aangepast) weer door. Signalen zijn er niet om in te blijven hangen, het is geen verbod?. Het vraag wel om een actie: stoppen, luisteren, aanpassen en door. Belasten op geleide van pijn en op geleide van angst laat je weer groeien. Immers blijf je het ontwijken, ontzien of niet gebruiken dan blijft het zwak en pijnlijk. Ons lijf past zich aan aan de omgeving en het gebruik. Als je iets niet belast, niet gebruikt zal de functie verminderen. Denk b.v. aan longen, hart, botten, pezen, gewrichten en ook je brein.

Samen-werken..

Fysieke en mentale pijn is een signaal, niet meer maar ook niet minder. Er is iets wat je raakt, wat pijn doet. Luister naar de signalen van jouw lijf. Vraag je af wat ze te vertellen hebben. Als je hiernaar leert luisteren, hoor je steeds eenvoudiger wat je lijf je wil zeggen. En dan wordt het een kwestie van slim samen-werken?

#pijnalssignaal #persoonlijkeontwikkeling #luisterennaarjelijf #pilatesenzo #groei #veranderen #quote #jezelfzijn #veranderen #quotes #jezelf #spreuk

 

 

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap