Skip to main content

Klacht of oorzaak aanpakken?

ikmoet165724AB 1DA6 4EF9 A098 8CFE609DF191

Dit moet, dat moet, zus moet en zo moet?. Maar wat WIL jij? Denk jij daar wel eens over na?

Haal de moet er uit en houd de moed er in! Want van moeten wordt je moe. Ont-doe je van alle moeten, ont-moet je jezelf?.

En, als je hier even de tijd voor neemt: van wie MOET dat nu eindelijk allemaal? Vaak zitten in het moeten overtuigingen van vroeger, van wat je ouders je voorhielden, overtuigingen die je hebt overgenomen. Maar ook maatschappelijke overtuigingen, iedereen doet het op die manier, het is de norm....

Onze normen..

Maar hey?, die norm die bepalen we met z’n allen zelf toch? We schieten al een tijdje de normen met z’n allen als een economisch-groei- model de lucht in?. Met daarnaast de benadering van ons lijf als een machine; die het altijd maar moet doen, op dezelfde wijze, met dezelfde intensiteit, volgens het zelfde plan. Ergens is het hier toch ooit misgegaan??‍♀️ en nu je dit beseft, wil jij op deze manier doorgaan?

We lijken hoofden zonder lijven, we redeneren alles plat met ons hoofd. Terwijl ons lijf toch vaak hele andere signalen geeft. Heb je hoofdpijn, slik een pijnstiller. Heb je gewrichtspijn, neem een ontstekingsremmer. Kun je niet slapen, neem een slaappil. Last van constipatie, zakje poeder. Probleem opgelost!

Wat zegt jou lijf?

Is dat zo? Zijn deze pijnen het probleem? Of zijn het signalen? Laat je hoofd je weten gewoon vol te zitten?. Laten je gewrichten je weten niet meer last te kunnen dragen?. Lig je wakker omdat je niet tot rust kunt komen en nog steeds bezig bent met zaken die je overdag niet ‘verwerkt’ krijgt, omdat je niet aan jezelf toekomt?. Heb je last van constipatie omdat je ‘vasthoud’ en dingen niet ‘los kunt of durft te laten’?

Wil je de klacht wegnemen, of de oorzaak aanpakken? Wist je dat Voetreflextherapie een fijne mogelijkheid is om oorzaken te achterhalen? Reflexologie is een totaaltherapie, een holistische natuurgeneeswijze die kijkt naar de mens in al zijn facetten. Via reflexmassages, vaak in combinatie met energetische massages, coaching en gesprek is er ruimte voor bewustwording en herstel?☯️.

#moeten #ont-moeten #watwiljij #persoonlijkeontwikkeling #bewustwording #voetreflextherapie #voetreflexplus #pilatesenzo #puiflijk #signalen #watzegtjelijf

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap