Skip to main content

Verbinding

VerbindingIMG 1454

Ik werd vanochtend wakker met de nieuwsberichten van vandaag: ‘grote zorgen over ouderen in verzorgingstehuizen door aankomende hittegolf’. Door de coronaregels namelijk mogen de airco’s en ventilatoren niet aan, omdat deze het Coronavirus verder zouden kunnen verspreiden.

De tranen sprongen in mijn ogen?. Dus even samenvattend: onze lieve oudere generatie die zo enorm voor onze vrijheid gevochten heeft, zit al vanaf maart gevangen. Ze sterven aan eenzaamheid, door afwezigheid van menselijk contact en hun familie en dierbaren, of aan Covid-19 als dat (onbedoeld) binnengebracht wordt door zorgverleners (want voor de rest komen er geen mensen van buiten daar naar binnen) en nu dus ook door de hitte........

Deze lieve mensen hebben door hun hoge leeftijd een verzwakt immuunsysteem, dat is niet gek, dat is heel logisch, dat hoort bij ouderdom. Waardoor zorg je dat je immuunsysteem zo goed mogelijk op peil blijft? Door gezonde voeding, door voldoende rust, door weinig stress, door vitamine D en zonlicht, door frisse lucht, door verbinding met de natuur, door een aangename zinvolle omgeving en dagbesteding, door waardevolle warme contacten met familie en vrienden, door een liefdevolle voet- of handmassage?? en door heel veel knuffels.

En wat doen we? Niets van dit alles! En nu met temperaturen op komst van boven de 30 graden laten we ze sterven door de hitte in hun kamertjes......nou dan hebben we ze in elk geval behoed voor het virus??‍♀️.

Mensen, Nederland, regering, minister van VOLKSGEZONDHEID! Waarom? Regels, dat is het enige wat politiek kan doen, dat begrijp ik. Maar lieve regering, dit is toch niet in regels te vatten, laat staan uit te leggen. Of deze mensen nu uiteindelijk doodgaan aan: griep, longontsteking, hitte, Covid-19, of een andere externe oorzaak waar hun systeem niet is tegenop gewassen. Laat ze niet sterven aan eenzaamheid, gebrek aan liefde van hun naasten, door het uitlaten van airco’s en ze op te sluiten zonder buitenwereld!

Overigens ‘gelukkig’ kreeg ik vandaag een mail met de regels over reanimatie, volgens de regels mag dat weer..........MAG DAT WEER???‍♀️! Zelfs dat was met regels verboden?!

De dood is onlosmakelijk verbonden met het leven, zeker op hoge leeftijd. Als je ouderen wil beschermen, geef ze liefde, nabijheid, licht, lucht en ruimte zodat hun immuunsysteem niet nog verder verzwakt. Kwaliteit van leven i.p.v. kwantiteit van leven! Leven in verbinding anders wordt leven lijden. Lijden kan nooit de bedoeling van ‘wij beschermen onze ouderen’ zijn ???????

#verbinding #liefde #vrijheid #stopdezegekkeregels #regering #verdrietig #ditmoetanders #kwaliteitversuskwantiteit #schrijnend #boostjeimmuunsysteem #opkomenvooronzeouderen #mensonterendexperiment #eenzameopsluiting #virus #stopdeanderhalvemetersamenleving #corona #delenmag

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap