Skip to main content

Wat bezielt je?

wat bezielt je

 

Vandaag een dag gewerkt en behandeld: voetreflextherapie, massages en coaching. Als toeval niet bestaat, waarom kwamen dan in elke behandeling de woorden: ‘bezieling’ en ‘gevoel’ terug?

We leven helaas in een tijd waarin onze maatschappij langzaam ‘ontzielt’ wordt. De gevoelswereld wordt langzaam uitgeschakeld. Als in de wetenschap volgen en vertrouwen wij mensen blindelings op de: regels, modellen, aannames, het geschetste beeld wat onze huiskamers wordt ingeblazen. We hebben een test nodig om te constateren of we gezond zijn, we proberen te leven zonder verse zuurstof, we worden geïsoleerd van elkaar, aanraking is verboden. In alle eeuwen mensheid is dit nog nooit voorgekomen en zeker geen oplossing voor virussen die ook al mensheden lang komen en gaan. Virussen versla je niet met regels. Kennelijk is het allemaal nodig om uiteindelijk weer bij ons gevoel te komen en te VOELEN waar dit over gaat.......

Na een jaar ‘ontzieling’ van onze maatschappij en ons als mens, begint zich dit te wreken. Wij zijn bezielde wezens, vol gevoel. Echter gevoel en bezieling is ons langzamerhand wat vreemd geworden. Ons lijf reageert met signalen, van licht tot erger. Wat als we daar eens naar luisteren, dit weer durven te horen en mogen interpreteren?

De mens is geen machine! Het doet er toe wat je voelt, in welke situatie je bent en wat je denkt en doet. De mens is een bezield, relationeel, sociaal wezen wat enkel en alleen beschouwd kan worden in een betekenisvolle context.

Het maakt uit of je bang of blij bent, of je sociale kring groot of klein is, of je plezier maakt of je leven aan je voorbij gaat, of je het gevoel hebt dat je zelf bij kan dragen aan het grotere geheel, of dat jouw inzet er al dan niet toe doet. Al deze facetten dragen bij aan jouw mens zijn, aan jouw gezondheid maar ook aan je omgeving en zelfs aan de wereld.

Als iemand in een witte jas met stethoscoop om zijn nek nu, met een ernstig gezicht, tegen je zegt dat je door een vreselijke ziekte niet lang meer te leven hebt .........doe dan maar eens je best om deze diagnose te overleven. Waarschijnlijk gaat deze diagnose werkelijkheid worden. Voel eens wat dit in een kwinkslag met je doet als je dit echt kan doorvoelen.

Als ik nu zeg dat je morgen gratis op verwenvakantie mag met je dierbaren, naar een heerlijk warm oord, alles is geregeld en je krijgt er ook nog zakgeld en salaris bij. Hoppa in een kwinkslag reageert jouw lijf met gelukshormonen, ontspanning, zin in het leven etc.

Het doet er toe wàt je voelt en dàt je voelt, dat je je passie en verlangen leeft, dat je bezield bent! De energie van mensen om je heen die stralen en je hart verwarmen is helend. De energie van angstige, ontzielde, gevoelloze mensen doet je krimpen.

Soms hè, als we een tijdje met de ziel onder onze arm lopen en (als overlevingsmechanisme) ons gevoel door de omstandigheden een tijdje hebben uitgeschakeld...........is het superspannend om hier toch weer naar op zoek te gaan!

De kracht van onze ziel, de kracht van ons gevoel kan namelijk zo overweldigend en sterk voelen, dat het je bijna beangstigd. Dat het veiliger lijkt om kringetjes te draaien in je hoofd, te vertrouwen op een ander, of gewoon maar door te doen dwars tegen dat krachtige enge gevoel in.

Voel jij je soms murw, afgescheiden, uit balans, geleefd, angstig, boos, verdrietig, ontdaan, ontzield, gevoelloos? Begin klein, doe je mee?

Kom comfortabel zitten of liggen, maak het jezelf gemakkelijk. Adem een paar keer wat dieper in en uit. En op elke uitademing laat je los wat niet van jou is, wat je nu niet dient. Je komt even los van alle rollen die je door de dag heen vervult. Even alleen maar aandacht voor jou! Ga dan met je aandacht naar je hart. Je gevoelshart. Als je dat lastig vindt, denk dan aan iets of iemand waar je zielsveel van houdt. Zo dat werkt snel hé! Voel hoe je hoofd zich ontspant, hoe je lijf ontspant......met elke uitademing ietsje meer. Zet je gevoelshart open.......voor jezelf........en voel hoe de liefde vrijelijk je lijf in kan stromen. Vul je lijf met zo veel liefde als jij nu nodig hebt. Voel.........voel.......voel.......het is niet eng, het is fijn en zacht en licht en lief!

Doe het zo lang als goed voor je voelt, doe het zo vaak als goed voor je voelt, doe het zoals beschreven. En als je echt gek wilt doen (daar is niks geks aan?): doe het buiten, doe het in de winkel, doe het als je danst, doe het als je iemand ontmoet die boos op je is, doe het als het moeilijk wordt, doe het overal en altijd! Voel dan hoe jij als een magneet aantrekt wat je uitstraalt. De kracht van jouw ziel en jouw gevoel is aantrekkingskracht, wat jij dagelijks uitstraalt? krijg je terug❤️! 

Ben je dagelijks aan het strijden, dan ontmoet je strijd en strijders. Ben je in liefde, dan ontmoet je liefde. Ben je in angst of voed je je met angst, dan ontmoet je angst. Voel je je vrij, dan ben je vrij en ontmoet je vrijheid. Wat wil jij uitstralen.......en dus instralen......je hebt gewoon keuze elke dag en in elke situatie opnieuw! Sommige situaties kunnen we niet veranderen, maar wel onze reactie op die situaties. En guess what? Daarmee verander je ook de situatie zelf, het leven is magisch?! Geloof je het niet? Probeer het een week.........in het beste geval werkt het en had je het niet willen missen en anders heb je je in elk geval een week lang op allerlei momenten wat meer ontspannen gevoeld. 

#bezieling #gevoel #bestspannend #klinktmagisch #magie #kracht #liefde #zachtheid #menszijn #vertrouwen #bendemagneetdiejijwiltzijn #alsweditallemaalvanafnugaandoentjeetjewattrekkenwijalsmagneetjesdanallemaalaan #superpowerdoenwegewoonzelf

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap