Skip to main content

Woorden die raken

Woorden die raken IMG 3976

Raken en geraakt worden, wat zijn we er ver vanaf gedreven. Wat is het vaak lastig en ongemakkelijk om geraakt te worden en wat durven we anderen niet meer (echt) te raken. Bang voor het gevoel wat er dan naar boven komt, de verdediging die dan in werking treedt, voor de emoties die ontstaan?

Maar hey.....’Healing = Feeling’......

Je voelt wat je hebt onderdrukt, wat je hebt vermeden, je gemis en wat je jezelf onthoudt. En dat doet pijn, je voelt dat liever niet. En de aanblik van een ander die dat voelt, vinden we ook moeilijk. Toch is dat precies wat je ervan weerhoudt om heelheid te ervaren! Het houdt de leegte in stand en de liefde onderdrukt.

Deze pijn is niet ‘goed’ nog ‘fout’, het is zoals het is. Je hebt hem nodig om uiteindelijk helemaal jezelf te mogen zijn. Zijn met wat is. Gevoelens zijn niet ‘fout’ of ‘goed’, dat is enkel onze gedachte erover.

We zijn van jongs af aan stevig opgeleid om denkend door het leven te gaan. Thuis in de opvoeding, op school, op het werk. We zijn geprogrammeerd en geconditioneerd om analytisch te zijn. Denken is zo ongeveer onze non-stop-bezigheid die ons hele leven controleert.

We denken ons uit de problemen te kunnen denken?. Maar al dit denken veroorzaakt angst, omdat gevoel nou eenmaal gevoeld en niet beredeneert wil worden. We ZIJN van oorsprong voelende wezens....”being human, human beings”. Onze gedachten manipuleren ons ‘zijn’ onopgemerkt. Het filosofische zinnetje ‘ik denk dus ik ben’ heeft ons mensbeeld veranderd.....ons onderwijs veranderd.....ons ZIJN veranderd.

Geraakt kunnen worden en mogen en kunnen voelen geven je heelheid, mildheid en de kracht om een stapje terug te doen. Je hoeft je niet vast te houden aan gevoelens en emoties en er ook niet verstrikt in te raken. Maar je kunt ze te laten komen en weer moeiteloos te laten gaan. Pijn en plezier, zijn gewoon 'pijn' en 'plezier'. Je kunt ze ervaren zonder te veroordelen, vast te klampen aan pijn, of vast te willen houden aan plezier. In het creëren, ontwikkelen, voelen en loslaten van gevoelens en emoties, ervaar je dat gevoelens en emoties van voorbijgaande aard zijn: ze komen en ze gaan en zijn niet blijvend. Je leert dat 'het is zoals het is'.

Voel maar! Ben je weer bewust van jezelf, van je intuïtie, jouw hart, jouw licht en in verbinding met jouw unieke hele zijn! Because: ‘the only way out......is going in’ (sorry, ben op de Engelse toer vandaag, soms klinkt dat gewoon net ff beter?).

Sluit je ogen, adem een paar keer wat dieper in........ en wat meer uit. Leg dan je handen op je hart, je gevoelshart. Weet je nog hoe jij als baby met dit mooie lieve ❤️ ter wereld kwam en je op dat moment ALLES al in je had, zonder er over na te denken? Er was alleen gevoel op dat ene moment waarop alles er mocht er zijn. Jij was er, mocht er zijn en alles was goed. Dat kleine pure hartje is nu uitgegroeid tot een krachtig gevoelshart. Dat gevoelshart is jouw innerlijke healer en krachtig kompas. Voel maar. Voel wat jou gevoelshart nodig heeft, adem naar je hart en maak ruimte.........adem uit en ontspan. Wat heeft jou hart nu nodig, vraag het maar.......... Jij voelt wat jij nodig hebt, je hoeft het niet te bedenken.....het is een diep innerlijk weten....het is je gevoel. Vertrouw er maar op?.

#woorden #geraaktzijnenworden #raken #rakewoorden #gevoel #kracht #gevoelshart #innerlijkehealer #hartalskompas #theonlywayoutisin #healingisfeeling #zijnisfijn #heeljezelf #terugnaardebasis #voelenwateris #jekunthetnietfoutvoelen #hartewens #hartsverlangen

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap