Skip to main content

Contactloos

Contactloos

Als enigen op aarde lopen wij vrijwel de hele dag op schoenen. Schoenen met sterk isolerende zolen. Ook onze ondergronden en vloeren hebben we vaak volledig geïsoleerd. We zijn letterlijk het contact met de aarde kwijt en losgekoppeld van de helende aarde-energie?.

Klinkt dat gek voor je? Je kunt de energie van de aarde inderdaad niet zien, maar wel voelen! We laden niet voor niets op op plekken als: in het bos, aan het strand, in de natuur. Op je blote voeten door het zand of gras lopen, weet jij nog hoe dat voelt......?

Als je buiten op blote voeten loopt ben je aan het aarden. De elektriciteit van de aarde stroomt op dat moment door je lichaam. Vroeger deden we niets anders! Als je de hele dag op schoenen loopt is er geen contact met de aarde en zal je op den duur letterlijk ‘ontaarden’.

‘Aarden’ heeft allerlei positieve effecten op je gezondheid. Het verbetert je slaap, vermindert pijnkwalen en ontstekingsreacties in je lijf, en je krijgt er een beter humeur en energielevel van.

Het vermoeden bestaat dat dit losgekoppeld zijn van de aarde mede oorzaak zou kunnen zijn van chronische pijnen, vermoeidheid en slecht slapen, waar zoveel mensen tegenwoordig last van hebben. We hebben onze omgeving tegenwoordig onnatuurlijk ingericht: we lopen op schoenen met dikke zolen en heel veel air, alle ondergronden zijn verhard, in steden is er veel beton, over het algemeen zijn we blootgesteld aan zeer veel straling??, we zitten dagen binnen op comfortabel meubilair, zelfs tijdens onze nachtrust liggen we niet op de grond maar op ons bed (los van de aarde) en met heel vaak ook in onze slaapkamer mobiele telefoons, televisies en andere apparatuur.

'Ont-aard'

Kun jij je het nog herinneren hoe je in de zomer op vakantie, in het park of bij jou in de tuin op je blote voeten door het zand of op het gras liep? Zodra je buiten op je blote voeten loopt ben je aan het aarden?. Op dat moment kan de elektriciteit van de aarde door jouw lichaam stromen. Dat klinkt misschien raar of zelfs eng, maar vroeger deden we niets anders. We droegen toen net als alle andere dieren geen sokken en/of schoenen. Tegenwoordig doen we dat wel en beschermen we zo onze voeten tegen de viezigheid en de kou. Door het dragen van de schoenen zit er een zool tussen onze voeten en de aarde en is er op dat moment geen contact met de aarde. Dit is zonde want door te aarden omzeil je de negatieve gevolgen van het ‘ontaarde’ moderne leven. Het contact met de aarde zorgt ervoor dat je lichamelijke elektriciteitsspanning in balans blijft, en dat zorgt er weer voor dat tal van elektrische signalen in je lichaam goed functioneren zodat je organen, zintuigen en lichaamscellen goed werken. Bij aarden maak je direct contact met de aarde. Je lichaam kan hierbij dan de elektronen vanuit de aarde opnemen en de te hoge elektriciteitsspanning in je lichaam naar de aarde geleiden. Aarden zorgt er voor dat je lichaam gezond kan functioneren?!

We kennen allemaal de term 'aarden' vanuit de elektriciteit, wat het weghalen van de overmatige elektrische lading van een object betekent door het letterlijk met de Aarde te verbinden. Menselijk ’aarden' is ook het weghalen van overmatige (emotionele) lading doordat je te lang vertoeft in de non-fysieke dimensie van gedachten.

Voelen in plaats van denken!

Ons dagelijkse leven is nogal visueel ingesteld. We turen met zijn allen heel wat uren op een scherm van computer of telefoon. Deze manier van leven stimuleert onze gedachten, en we gaan ons ook meer identificeren met onze gedachten. Hierdoor kan het gebeuren dat de gedachten je overnemen in plaats van dat jij de gedachten denkt. Door te aarden draai je dit weer om, en ben je rustig aanwezig in het moment, in jouw lijf, bij jouw verlangens❤️. Voelen in plaats van denken??!

De voetzool ? is dichtbezet met zo’n 200 zenuwuiteinden per vierkante centimeter. Dat is meer dan waar ook op ons lichaam op een vergelijkend oppervlak. Er zijn op de voetzolen zoveel zenuwuiteinden om in ‘contact’ te blijven met de aarde, met de echte stoffelijke wereld om ons heen. Dat heet de ‘zintuigelijke wisselwerking’. De voet is de belangrijkste schakel? tussen de mens en de aarde. Poten van dieren zijn net zo rijk aan zenuwuiteinden. Ieder levend wezen, met inbegrip van de mens, neemt energie op van de aarde via zijn voeten, poten of wortels.

Vandaag ☀️ in het zonnetje een perfecte dag om het eens uit te proberen! Je telefoon heb je waarschijnlijk al op geladen, nu jezelf nog..........????

#aarden #perfectemomentisnu #blotevoetenlekkerbuiten #wandeleensblootvoetsinjetuin #opladen #helen #voelen #uitjehoofdinjelijf #energieuitwisseling #gezond #boostjouwimmuunsysteem #barefoot

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap