Skip to main content

Is dat zo?

Is dat zo

‘Huis’......! Roept een dreumes naar zijn moeder, terwijl hij met zijn vinger peutert in de zanderige bosgrond. De moeder kijkt en zegt: ‘Nee, zand.........’. . De dreumes wijst nog eens naar beneden: ‘huis’. ‘Nee, zand’ antwoordt moeder, ‘zeg maar zand’.....

'Zand’ roept de dreumes, ‘zand!’. ‘Jaaaaa, goed zo’, antwoordt moeder terwijl ze hem een dikke knuffel geeft! De dreumes loopt door en kijkt gebiologeerd naar de mier🐜 die op zijn vinger omhoog kruipt.

‘Huis’....! Roept de dreumes, even verderop omhoog wijzend naar een boom. De moeder kijkt en zegt: ‘Nee, boom....’. De dreumes kijkt nog eens en roept: ‘huis’! ‘Boom lieverd, boom’. De dreumes loopt door en roept ‘boom, boom’. ‘Ja, boom’ zegt moeder.....’kijk hier een boom, ook een boom, nog een boom’. ‘Boom, boom, boom’ wijst de dreumes. Terwijl hij terugloopt en kijkt naar moeder koolmees🐦 die ijverig haar jongen voert.

‘Huis’...! Roept de dreumes terwijl hij wijzend langs het bosmeer loopt. De moeder antwoordt: ‘nee, we gaan zo naar huis.....dit is water!’. ‘Huis’, wijst de dreumes nog een keer’. ‘Zeg maar water’ antwoordt moeder liefdevol. ‘Water’ zegt de dreumes. ‘Goed zo’, zegt de moeder, ‘water!’ De dreumes blijft nog even staan en ziet een fuut 🐧uit zijn nest klimmen. ‘Water, water’.... roept hij terwijl hij weer doorloopt.

Zie jij nog de mierenschuilkelder in het zand, het huisje van de koolmees in de boom en het fraaie optrekje van de fuut in het water?

Naarmate we ouder worden verdwijnt dikwijls de magie?! We denken, horen, zien, voelen en geloven wat we al jaren denken, horen, zien, voelen en geloven. De concepten die ons zijn aangeleerd, hoe we geprogrammeerd zijn, met wie we ‘besmet’ zijn, wat we gestudeerd hebben, hoe het cultureel bepaald is en hoe het wellicht verplicht hoort.

We vragen niet meer eindeloos als een dreumes ‘waarom?’ en ‘is dat zo?’ We lepelen moeiteloos concepten op van onze ouders, opvoeders, leraren, het journaal, de krant, de wetenschappers.

We durven het niet meer niet te weten. We durven al helemaal niet meer te twijfelen, behalve aan onze intuïtie. Daar waar in onze jonge jaren nog alles één en alles mogelijk was, was er magie door onze open blik en het rotsvaste vertrouwen in onszelf en onze intuïtie. Nu kijken we wel, maar zien we nog? We horen wel, maar luisteren we nog? We vragen nog wel, maar vragen we ook nog wel eens naar de echte onbekende weg?

Luisteren we nog naar de mogelijkheden die we ‘nog’ niet kennen? De magie? Of is er alleen wat er in onze denkgeest al bestaat?

Een vogel die in gevangenschap binnenshuis opgroeit, denkt dat vliegen een ziekte is en het buiten levensgevaarlijk is. En dat is het waarschijnlijk ook als hij de kooi verlaat en ongetraind naar buiten zou gaan. Maar is het ook gevaarlijk als je het aan de vrije vogels van buiten vraagt die gewend zijn aan de gevaren van buiten en gehard door de omstandigheden? Die roepen naar de vogels in de kooi hoe mooi het buiten is en hoe beperkt de kooi is. De vogels in de kooi overtuigen terug: ik heb het nooit koud, nooit honger en leef tenminste hygiënisch, elke week wordt mijn kooi verschoont. Ze hebben allebei gelijk.

Hoe zijn wij opgegroeid, waar vertrouw(d)en wij op? Durven wij voorzichtig over de grenzen van onze eigen waarheid te kijken?

We voldoen wel keurig aan de concepten maar ondertussen voelen zo veel mensen stress. Stress is de discrepantie tussen wat je doet en je graag zou willen doen. We zitten in onze eigen kooi. Herhalen onze eigen denkgedachten, waarheden en redenaties.

Wat hè......als we eens 1 minuutje ‘stil’ zouden zijn en met de aandacht naar ons eigen hart zouden gaan. Als we eens 1 minuutje conceptloos zouden voelen en de vonk magie? weer terug zou komen. Wat zou je dan nu gaan doen, wat zou jij je afvragen, wat zou je graag willen als je helemaal vrij van alles zou zijn en zou kijken door de ogen van de dreumes?

Doe het maar en zet hiermee vandaag de eerste kleine stap in jouw richting........

Vraag je maar steeds vaker af: ‘waarom?’ en ‘is dat zo?’ en ‘waarom denk ik dat?’ en ‘wie zegt dat?’ en ’waarom doe ik dat zo?’

let the Magic start again❤️????

#isdatzo #waarom #vernieuwjedenkgeest #ruimtevoorgroei #voorbiijjouwwaarheid #watiswaarheid #iswaarheidaltijdwaar #waarom #methartenziel #zielenroerselen #nieuwsgierig #allesiseenthuis #jezelfzijn #vertrouwermaarop #magie #hetzitalinje #ontdekken

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap