Skip to main content

Welkom bij Pilates & zo

Training & Therapie & Coaching. Voor als je bewust kiest voor kwaliteit
en goed opgeleide, betrokken docenten, therapeuten en coaches met oog voor detail.

Wees welkom, geef aandacht aan jezelf
wat je aandacht geeft dat groeit.
Wij geven graag onze aandacht aan jou!
Tot snel!

Ik wil contact

Het team van Pilates & zo

Hatha Yoga

Het woord Yoga komt uit het Sanskiret en betekent letterlijk 'verbinden'. Het verbinden van lichaam en geest. Het verbinden van je binnen- en buitenwereld. Waneer je jezelf regelmatig naar binnen toe keert, leer je jezelf steeds beter kennen. Je kunt daardoor onnodige en/of stressvolle gedachten (leren) herkennen en weg laten vloeien. Door yoga oefeningen te doen, de zogenaamde 'Asana's', leer je ook jouw lichaam beter kennen; je kracht, je beperkingen, je stijfheden, je zwakke plekken. 

'Ha' & 'Tha'

De meest bekende vorm is Hatha Yoga. Hatha Yoga is een fysieke vorm van Yoga. 'Ha' staat voor de zon en 'Tha' staat voor de maan. Dit refereert naar een actieve kant en een rustige kant die we allemaal in ons zelf hebben. Deze twee kanten probeer je met oefeningen 'Asana's' in balans te brengen, met je adem als dragende kracht. Door oefening wordt dit een basis die je altijd kunt gebruiken in welke situatie je je ook bevindt. 

'Ontspannen en stress verminderen'

Hatha Yoga helpt je te ontspannen en daardoor zal stress verminderen. Het werkt op deze manier gezondheidsbevorderend. Hatha Yoga heeft een gunstig effect op je zenuwstelsel, brengt rust in je hoofd en verbetert je ademhaling.  Jouw lijf wordt sterker, je houding verbetert en het levert je een soepeler lichaam op. Een gezonde geest in een gezond, pijnvrij en soepel lichaam.

Waar we onder andere aan werken...

Balans/evenwicht: deze oefeningen verbeteren de spiercoördinatie en je houding. Je ontwikkelt je concentratie en je balans op emotioneel, mentaal en psychisch vlak. Hierdoor verminderen stress en angst. 

Ontspanning: dit is moeilijker dan je denkt! Alle spanning in het lichaam moet bewust los gelaten worden.

Omgekeerde houdingen: deze houdingen draaien de actie van de zwaartekracht om. Ze helpen bij het loslaten van oude patronen en gedrag. Ze verfrissen en revitaliseren. Angst en stress worden vermindert en ze verhogen je zelfvertrouwen. Vers bloed kan naar het hoofd toe stromen. Zuurstofarm bloeden lymfevocht dat zich opgehoopt heeft in de benen en voeten kan terug stromen naar het hart. 

Ademhaling: door je meer bewust te worden van je ademhaling, verbetert deze. Leven is ademhalen en ademhalen is leven. Bij stress en angst houden we de adem in, of halen we verkeerd adem. Door hier regelmatig actief mee bezig te zijn, kan stress en angst verminderen door op je ademhaling te letten. 

 

 

 

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap