Skip to main content
 • Pilates En Zo Core Power 3
 • 140514 Wave

Gezonde voeten consult

Consult: 90 of 60 minuten

De voet een complex geheel

De voet is een complex geheel van 26 botten en 33 gewrichten die gelegen zijn in een web van zo'n 120 spieren, banden en zenuwen! Alle botten en ook spieren in beide voeten vormen samen een kwart van alle botten en spieren in heel je lichaam! En op dit fundament rust en functioneert jouw hele lichaam. 

Tijdens het gezonde voeten consult bekijken we of de voeten nog functioneren en doen waarvoor ze gemaakt zijn. Je voeten dragen elke dag letterlijk de vreugde en de lasten van jouw leven. Hoe bedroevend weinig aandacht van jou gaat er naar dit fundament? We weten allemaal dat als een fundament niet goed in elkaar zit dit gevolgen gaat hebben voor het gebouw dat hierop staat. Zo is het ook met je voeten en jouw lijf. Ben jij aan het werken aan de scheurtjes die ontstaan zijn, scheurtjes waar je last van hebt in de vorm van bijvoorbeeld: rugpijn, bekkenpijn, nekklachten of hoofdpijn?

Ik neem je in dit consult mee naar jouw fundament, je voeten........daar begint het en daar is zo veel winst te behalen! Als onze voeten weer doen waarvoor ze gemaakt zijn namelijk schokken opvangen, dan krijgen onze knieën, heupen, rug, nek en schouders zoveel meer rust en kunnen zij zich ook weer richten op hun eigen taak. Zij zijn er namelijk niet voor gemaakt schokken op te vangen en als ze dat niet meer hoeven doen.......dan houd jij dus energie over en kunnen 'scheurtjes' helen! 

Gezonde voeten zijn getrainde voeten! 

Tenen moeten kunnen grijpen en wiebelen, voeten moeten kunnen inveren en uitzetten. Voor veel voetklachten worden steunzolen aangemeten. Je legt je voet hiermee op een (voet)bedje en zegt doe maar lekker niks meer, rust maar uit. Maar als je rugpijn hebt krijg je toch ook niet direct een corset aangemeten? De fysiotherapeut gaat je behandelen en je moet oefenen. Zo is het ook met onze voeten, deze moeten en kunnen getraind worden om hun taak (weer) uit te kunnen uitvoeren! Dit kan ook als: 'je al op leeftijd bent, je voeten er al heel lang zo uitzien, er ooit gezegd is dat je voeten doorgezakt zijn, je ooit steunzolen aan gemeten hebt gekregen voor doorgezakte voeten,  je denkt dat het familiair is en er niks aan te doen valt, je al zo lang last hebt etc'. 

In het gezonde voeten consult heb ik o.a. aandacht voor: 

 • Voetenstand, -vorm en -functie.
 • Je lichaamshouding en klachten hogerop in je lijf. 
 • Reflexzones van de voet. Kunnen bestaande (lichamelijke) klachten of klachten aan orgaansystemen in het lichaam in stand gehouden worden, of veroorzaakt worden door druk op reflexzones als gevolg van de stand en gebruik van de voeten, schoenen en of (steun)zolen? 
 • Schoenen en (steun)zolen, waar loop je op? Het afbouwen van steunzolen (indien mogelijk) om de voet zelf weer te laten werken.
 • Klachten van(uit) de voeten zoals o.a.: Hallux Valgus (scheve grote teen), peesplaatklachten, vermoeide, stijve of pijnlijke voeten, enkelklachten, doorgezakte voeten, zwakke enkels, klauwtenen, hielspoor-, knie-, heup-, rug-, nekproblemen, hoofdpijn, kuit- en achillespeesklachten. 
 • Tapen van voetklachten indien nodig (en aanleren van het tapen, zodat je het ook zelf kunt doen).
 • Oefenen en trainen van de voeten en of aanvullende (lichaams)oefenigen gericht op jouw klachten.
 • Stand, houding en stabiel ontspannen en pijnvrij lopen.

Met het 1e consult (afhankelijk van de klacht 60 of 90 minuten) kunnen we in kaart brengen en een eerste advies en onze kijk op de klachten meegeven. Heel vaak is dit al voldoende en kun je met tips en trainingsadviezen alweer een tijd vooruit.

Over het algemeen zijn (afhankelijk van de klachten) over een wat langere termijn (1 jaar) 2 tot 3 consulten nodig: dan brengen we het in kaart, kunnen we oefenen, krijg je oefeningen mee, kan ik voldoende uitleg geven, tapen en tapen aanleren indien nodig en evalueren en/of bijstellen.

Soms volstaat een vervolgconsult per mail, online of telefonisch om vervolgoefeningen of aanvullende adviezen na progressie te geven. Het fijne van een gezonde voetenconsult is dat als je begrijpt waar je klachten vandaan komen, je vervolgens zelf met de adviezen aan de slag kunt! 

 

 

 

 

 

Aangesloten bij

NIBIGregistratienummer 529147
Lees hier meer over in ons reglement

Tarieven & cadeaubon

Kijk hier voor de tarieven voor Voetreflextherapie. En vergeet onze cadeaubon niet, leuk om te geven, heerlijk om te krijgen! 

tarieven  cadeaubon

 • Bezoekadres

 • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
 • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap