Skip to main content

Bezieling

bezieling

Je innerlijk verlangen volgen hoe doe je dat? Niet door te hierover: na te denken?, door er over te lezen?, of door er over te blijven piekeren??‍♀️. Je innerlijk verlangen, je bezieling, je passie vind je door TE DOEN?? en hierbij voortdurend in contact te zijn en te blijven met jezelf. Hoe je dat DOET?

Sta jij op jouw pad? 

Zie je leven (ja ook dat van nu) als een weg, een pad. De 1e stap: ga op je pad staan, stop met toeschouwer zijn! Stop met piekeren, analyseren, bedenken....je staat daarmee namelijk naast je pad ??‍♀️Stap 2: kom in beweging en ga lopen op je pad??‍♀️.....en niet onbelangrijk ga in eerste instantie voorwaarts. Durf te lopen, durf stappen te nemen en ga! En natuurlijk loop een keer een doodlopend straatje in, kom in een dal, maar neem ook trots die piek en geniet vooral onderweg van het uitzicht en van de reis! Stap 3: blijf hierbij constant dicht bij jezelf, bij je gevoel. Waarom wordt ik nu boos op mijn collega? Wat maakt dat ik me nu zo fijn voel bij wat ik doe? Waarom voel ik me nu uit het veld geslagen? Dit moet leuk zijn, waarom kost het zoveel energie en vind ik het helemaal niet zo leuk? Voel je verlangen en voel je onzekerheid, voel wat je raakt (zowel positief als negatief), voel wat je fijn vindt, waar je meer van wilt, voel wat je kan missen.

Neem jezelf heel serieus!

Vind in je dagelijks leven op die manier uit wat werkelijk bij je past, wat jouw blij en gelukkig maakt, maar ook juist niet. Dit kun je doen in elke situatie, op elk moment van de dag! En ook (en juist) van tegenslagen leer je wie jezelf bent. Wie echt zijn passie vindt en leeft, vindt ook moed. Want soms denk je wellicht dat het botst met je omgeving. Maar als je blijft hangen in wat niet fijn voelt blijf je botsen met jezelf, blijf je jezelf ongelukkig voelen, blijf je toeschouwer en blijf je naast je eigen pad staan. Heel vaak gepaard gaande met een oordeel over je omgeving: ‘zie......ze zien me niet, ze accepteren me niet’. Het is niet dat je omgeving je drijfveren niet accepteert.......maar je accepteert ze vaak (nog) niet van jezelf! Je omgeving? Die neemt alleen diegenen serieus, die zichzelf serieus nemen.

Zie niet wat je denkt te zien maar zie wat er echt is! Leven vanuit je bezieling is geen kwestie van toeval of geluk, of slechts weggelegd voor ‘hen die bezield zijn’. Het is een kwestie van kiezen, van doen en handelen elke dag weer. Een kwestie van op je pad gaan staan en lopen. Niet wachten maar er zelf voor gaan?‍♀️.

Bezieling is een constant proces, geen einddoel

Bezieling is geen eindstation. Je bent niet ineens bezield en je blijft ook niet als vanzelf bezield. Bezieling is een weg, een keuze, een voortdurend in ontwikkeling blijven. Bezieling vraagt je om (soms lastige) keuzes te maken: vraagt je om dicht bij jezelf te blijven en je passie te volgen. Aan het begin lijkt dat misschien lastig, maar gaandeweg gaat het als vanzelf, kom je in jouw flow, geniet je ervan, raak je geïnspireerd en voel je diep van binnen dat je op de goede weg bent?.

In beweging komen helpt.....op je Pilatesmat kan je heel veel leren en oefenen. Waarom ga je bijvoorbeeld toch door als iets oncomfortabel of pijnlijk voelt? Dat doe je namelijk niet alleen op de mat??‍♀️. Maar het echte werk is niet dat uurtje op de mat, maar start feitelijk pas als je van de mat afstapt en het meeneemt in je leven??‍♀️☯️?

#bezieling #passie #keuzes #pilatesenzo #oefenen 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap