Skip to main content

Op zoek naar inspiratie?

inspiratieBD7549B5 354E 4DC6 A2CA 8B0798BF01EE

Inspiratie?, ik houd er van! Het woord alleen al klinkt bruisend, ontketenend, groots, groeiend en verrijkend. Maar inspiratie kan mijns inziens alleen betekenisvol voor je zijn als werkwoord!

Een vraag: hoe is dat voor jou inspiratie, hoe doe jij dat? Neem even een momentje voor de volgende twee zinnen. Laat jij je inspireren? Of doe je inspiratie op? Voel je het verschil tussen beiden? Je laten inspireren is passief. Inspiratie opdoen is actief.

Genieten van inspiratie 

Met passieve inspiratie, met je laten inspireren is echt helemaal niets mis. Als je niet het doel hebt zelf geïnspireerd te raken en er mee aan de slag te gaan. Als je je alleen wilt laten inspireren om wat de ander doet of kan. Misschien is een beter woord hiervoor bewonderen en hiervan genieten. Genieten van de ander van zijn of haar inspiratie en uitingen.

Je eigen pad versieren...

Inspiratie opdoen vraagt om een vervolg! Vraagt om het toe-eigenen van de inspiratie van de ander om het in te kunnen zetten voor jezelf. En dan niet het kopiëren van inspiratie, maar het maken tot jouw eigen inspiratie om hiermee op jouw pad verder te kunnen. Stukjes gebruiken, stukjes weglaten, stukjes verbouwen. Om zo zelf verder te kunnen bruisen, bubbelen en groeien naar jouw verlangens en doelen. Zelf een golf van nieuwe ideeën krijgen en direct zin hebben om deze zelf vorm te gaan geven, geïnspireerd door de aanstekelijke energie, uitspraken, handelingen, uitingen en/of de kracht van de ander.

Vonkjesregen,

Stel jezelf deze vraag: waar ben jij naar op zoek? Naar passieve of actieve inspiratie? En lees of doe je dan het juiste? Want realiseer je dat als je inspiratie op wilt doen, maar je laat je enkel inspireren, dat je gefrustreerd raakt! Ik denk dat social media in die zin een mooie inspiratiebron kan zijn.........maar dat je je moet realiseren dat je er wel wat mee moet gaan doen!

Je kunt niet aan het volgende hoofdstuk beginnen als je in het eerste blijft hangen. Inspiratie werkt (enkel) aanstekelijk?......vergeet niet zelf de nieuwe houtblokjes in het vuur leggen?! Stook je eigen vuurtje op en creëer zelf ook weer nieuwe vonkjes. Word zelf de energie waar je naar op zoek bent?

#inspiratie #inspireren #persoonlijkeontwikkeling #vonkjesregen #groei #zingeving #leven #jezelfworden #pilatesenzo #puiflijk

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap