Skip to main content

Regeren vs Reageren

regeren vs reagerenIMG 1007

Ik verbaas me als ik de minister president hoor zeggen: ‘ik bedenk dit niet en zou ook dolgraag anders willen, maar het is het virus’. Het is ‘het virus’? Regeert ‘het virus’ ons land ineens?

Een virus volgens wikipedia: ‘Een virus is een microscopisch klein deeltje dat bestaat uit erfelijk materiaal, verpakt in een eiwitomhulsel. Virussen worden pas biologisch actief als zij cellen van levende organismen binnendringen. Virussen hebben geen eigen voortplantingsapparaat en geen eigen stofwisseling. Ze zijn daarom volledig afhankelijk van gastheerorganismen. Virussen voldoen niet aan gebruikelijke criteria voor de definitie van leven.’ Een virus op zichzelf is dus een niet levend materiaal wat niets kan. En dat ? regeert ons land? Is het het virus wat bepaald? Leggen wij ons hele leven in handen van een niet levend uiterst klein nanodeeltje?........

Regie pakken

En natuurlijk het Coronavirus is niet ongevaarlijk en in eerste instantie moesten we hierop reageren. Reageren is ‘beantwoorden’, ‘op iets ingaan’. Dat hebben we gedaan en dat was goed.

Maar hey, we zijn nu 2 maanden verder, het wordt nu toch echt wel weer tijd om te gaan regeren. Regeren is vooruitzien! Regeren is leidinggeven! Regeren is niet terugkijken en reactie geven op, maar vooruitzien koersbepalen en anticiperen. En ja, er zijn altijd onzekerheden in de toekomst, that’s life! Leven is immers het meervoud van lef! Een tweede piek, een ander virus, een meteoriet, een hittegolf het kan allemaal, maar het kan ook allemaal niet. 

De wijsheid van ons hart

We moeten voorzichtig omgaan met dit virus, dat is zeker waar. Maar neem zelf weer de regie in handen: regeer! Angst verlamt, eenzaamheid maakt ziek, elkaar als vijand zien drijft ons uit elkaar, passiviteit als wachten op een vaccin als redding maakt bewegingsloos, alles wat niet beweegt gaat dood. Kom in beweging, doe wat jij kunt doen op dit moment, luister naar je ❤️. En laat ieder vrij zijn om naar zijn hart te luisteren. Wat voor jou goed voelt, hoeft voor een ander niet goed te voelen. Heb respect voor elkaars?

Stap uit je bunker, ga goed voor jezelf zorgen, je kunt altijd wat doen! Eet gezond, voed je met voedsel zo dicht mogelijk bij de natuur, laat voeding je medicijn zijn. Voed je met informatie waar je blij van wordt. Maak contact met de aarde: tuinier, met je blote voeten in het zand of op het gras. Beweeg, want bewegen is leven! Wandel, fiets, rek, strek en adem eens een keer diep in en uit! Verbind je met je medemens op manieren die voor jou goed voelen. Voel eens in jouw lijf en neem hier even de tijd voor: ‘wat heb jij nu nodig, wat heeft de wereld nu nodig’. Vertrouw er maar op dat jij zelf deze wijsheid en waarheid diep in je hebt???

#regerenvsreageren #verbinden #hartsenergie #voorbijdeangst #wijsheidvanjehart #bewegenisleven #levenmeervoudvanlef #respectvoorelkaar #eigenwijsheid #dewijsheidvanjehart

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Volg blog via e-mail

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Vul je e-mailadres in:

  • Bezoekadres

  • Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
  • Gemeente Druten / Maas & Waal

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

06 - 50 28 27 56

 

Pilates & zo
Koningsweg 27 6655 AA Puiflijk
Gemeente Druten / Maas & Waal

Privacyreglement - Cookieverklaring - Reglement - KvK 30273668  - BTW-nr. NL001914584B91
Copyright © 2023 Pilates & zo • co-productie: Pilates & zo + Brainy Branding • merchandise linkssitemap